Ressursgruppene er i full sving!

Etter gjennomføring av informasjonsmøter i mai og juni, er det etablert bredt sammensatte ressursgrupper i alle de tre pilotfylkene. Ressursgruppenes oppgave er å ta stilling til samarbeidsavtalen, rammeverket, som skal gjelde for deltakerne i kulturkretsen, og deretter bidra til å etablere en kulturkrets i sitt fylke. De første kulturkretsene ser dagens lys i løpet av høsten 2024.

Målet for prosjektet Utvikling av regionale kulturkretser er å etablere et rammeverk for samarbeidet i kulturkretsene som benyttes over hele landet. I første omgang er målet å utarbeide et nasjonalt rammeverk og en modell for etablering og utvikling av regionale kulturkretser. På lengre sikt er målet at kulturlivet skal oppleve sterkere fellesskap, større synlighet og enklere hverdag, samt bidra til økt kunnskap om feltet.

Diskusjonene og erfaringene som gjøres i pilotprosjektene skal bidra til at det rammeverket vi utvikler møter kulturfrivillighetens behov, er godt forankret og robust, sier prosjektleder Birgitte Brekke.

I følge vår kartlegging og undersøkelse som ble gjennomført i november og desember 2023 blant regionale frivillige kulturorganisasjoner, oppga 21% at de hadde jevnlig samarbeid med andre frivillige kulturorganisasjoner i fylket. 23% samarbeidet aldri med andre kulturorganisasjoner i fylket, og 12% kjente ikke til om det fantes andre frivillige kulturorganisasjoner i fylket.

Kulturkretsene møter et behov! Det viser også den store interessen blant organisasjonene for å delta i utviklingen av kretsene, avslutter prosjektleder Brekke.

Foto: Marius Alstadsæter

Forrige
Forrige

Velkommen til den aller første utgaven av ROM FOR KULTUR – Kulturarenakonferansen 2024!

Neste
Neste

Friluftlivets år 2025 – søknadsfrist 5. juni