Rapportlanseringer og nye kommunerapporter

ROM FOR KULTUR - Kulturarenakonferansen 10. september, lanserte vi rapporten «Akustikken kunne vært bedre, men huset er iallfall tilgjengelig» - Kartlegging og analyse av arenaer for det frivillige kulturlivet. Rapporten er skrevet av Telemarksforsking ved Kristine Miland, i samarbeid med oss i Kulturalliansen. Rapporten baserer seg på tall fra 63 kartlagte kommuner (1048 rom fordelt på 771 bygg!), og intervjuer med noen av kartleggerne.

Liten smakebit:

“Rapporten bemerker at selv om kartleggingen viser flere bekymringsverdige forhold, er brukerne selv godt fornøyde med lokalene de bruker. Dette bildet blir nyansert noe når vi går gjennom tekstsvarene og får andre perspektiver fra intervjuer med noen av de som har kartlagt lokalene. Til slutt peker rapporten på behovet for økt bevissthet og kunnskap om kulturlokaler, samt utvikling av selve kartleggingen.”

Rapporten kan lastes ned og leses i sin helhet her.

Rapporten og sammendrag kan også leses og lastes ned via Telemarksforsking sin side her

På Arendalsuka lanserte vi Tilstandsrapport 2024, en rapport om tilstanden til det frivillige kulturfeltet, skrevet av Mette Vårdal. Dette er den tredje tilstandsrapporten vi har fått utarbeidet.

Den kan lastes ned og leses her


I tillegg har også lagt ut to ferske kommunerapporter for Molde kommune og Stavanger kommune, de finner du her.


Forrige
Forrige

Regionale kulturkretser: Ofte stilte spørsmål og svar del 2

Neste
Neste

Samarbeidsutvalget for amatørteaterfeltet inviterer til Stiftelsesmøte for Amatørteaterparaply